Foder til kæledyr er et spændende område og med den store erfaring med ernæring og foder til en mavede dyr, tilbyder Lassén Feed Consult ApS nu også kvalificeret rådgivning til denne branche.

Velbalanceret kost

En velbalanceret og komplet diet er livsnødvendig for dine kæledyrs sundhed og velbefindende. Hvert livsstadie har deres eget specifikke krav til næringsstoffer, hvorfor det er vigtigt at foderet dækker dyrenes specifikke behov for næringsstoffer til reproduktion, vækst og for et langt og sundt og aktivt liv.

Foderet skal også være velbalanceret, så at ernæringsrelaterede sygdomssituationer undgås. Disse kan være forårsagede af enten mangel på et specifikt næringsstof eller overskud af et specifikt næringsstof i foderet.

Vores specifikke viden omkring dine kæledyrs behov af livsnødvendige næringsstoffer, er dels baseret på vores erfaring fra videnskabelige forsøg med mink og ræve og dels fra en række forskningsrapporter på hunde og katte samt anbefalinger fra FEDIAF.

Effekt af procesbehandling

Foder til kæledyr forekommer i mange forskellige former og den behandling som foderet eller råvarerne udsættes for påvirker næringsstofferne i det færdige foder. En varmebehandling kan både øge tilgængeligheden af næringsstoffer, men også resultere i at proteinerne bliver mindre tilgængelige for dyret.

 

Med hensyn til dette emne så har vi stor viden og mange resultater fra forsøg med varmebehandling af råvarer med formål til fodring af mink